Ga naar inhoud
Still

Tussenland

Regie: Eugenie Jansen
Film over de vriendschap tussen een tachtigjarige Nederlands Indiëveteraan en een jonge Soedanese asielzoeker. De zwijgzame Majok weet de nukkige bejaarde langzaam te ontdooien.
Met observerende documentaireachtige beelden vertelt de speelfilm Tussenland het verhaal van een vriendschap tussen de tachtigjarige Nederlands Indiëveteraan Jakob en de jonge Soedanese asielzoeker Majok. Jakob is een chagrijnige man die sinds de dood van zijn vrouw vriend en vijand tegen zich in het harnas jaagt. Hij slijt zijn dagen met bingo, dammen en bezoekjes aan zijn enige vriend. Majok verblijft illegaal in Nederland en zwerft wat rond. Het liefst in een weiland tussen de koeien, omdat dit hem aan zijn land herinnert. De levens van de twee zonderlinge, eenzame mensen kruisen elkaar als Majok het tuinbankje van Jakob gebruikt als slaapplaats. Dit leidt aanvankelijk tot een scheldpartij, maar de zwijgzame Majok laat zich niet verjagen en weet de nukkige bejaarde langzaam te ontdooien. De hoofdrollen in het speelfilmdebuut van regisseur Jansen worden vertolkt door niet-professionele acteurs.
Titel: Tussenland
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006
Cinema Militans Tussenland

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still