Na 35 jaar huwelijk gaan Ans en Chris in relati­ether­apie. Docu­men­taire­maker Maasja Ooms mocht hen volgen tijdens de confron­terende en soms pijn­lijke sessies.

Na 35 jaar huwelijk gaan Ans en Chris in relati­ether­apie om nader tot elkaar te komen. Maar de ingesleten paden en frus­traties zijn hard­nekkig. Voor deze docu­men­taire mocht Maasja Ooms aanwezig zijn bij de sessies die bestaan uit confrontaties en pogingen om elkaar te bereiken. De een valt aan, de ander trekt zich terug. De een wil gezien worden, de ander is zich van geen kwaad bewust. Ik wil ook op die pijn­bank, als je begrijpt wat ik bedoel’, zegt Chris in een poging woorden te geven aan zijn gevoel. Ans is geduldig. We hebben de tijd.’

Credits

Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Cerutti Film
Omroep
VPRO TV

Titel: Tussen mensen
Jaar: 2015
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01