Ga naar inhoud
Zwijgende dansfilm met twee niet-dansers in de hoofdrollen. De relatie van Stella en Oscar wordt op de proef gesteld door de komst van een vreemde man in het huis van de buren.
Voor deze dansfilm koos regisseur Clara van Gool voor twee niet-dansers in de hoofdrollen. Stella (Anneke Blok) is een culinair journalist, Oscar (Bert Geurkink) een televisieweerman. Elke nacht slapen zij, gevangen in elkaars omhelzing. De liefdevolle routine wordt verstoord wanneer zij op het huis van de buurman - van hun woning gescheiden door een terras dat een binnenplaats overspant - moeten passen. Beurtelings bezoeken zij het huis en geven zich daar over aan individueel genot, daarbij de ander buitensluitend. De komst van een vreemde man in de woning (danser/choreograaf Jordi Cortés Molina) voert de spanning in de relatie hoog op. Van Gool maakt sober maar functioneel gebruik van dansbewegingen en muziek. Gesproken wordt er niet: de schaarse conversaties worden inventief overstemd door de geluiden van St. Petersburg, de stad waar Van Gool het geschikte decor voor haar film vond.

Credits

Camera
Production Design
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Viewpoint Productions
Omroep
NTR

Titel: Tussen 2 huizen
Jaar: 2006
Duur : 42 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still