Ga naar inhoud
Stills

Turn Your Body to the Sun

Regie: Aliona van der Horst
Een persoonlijke zoektocht van schrijfster Sana Valiulina naar het verleden van haar stille, ondoorgrondelijke vader, die tien jaar in een Stalinistisch strafkamp zat. Indringend en ontroerend.

Eerder toonde Aliona van der Horst in de met een Gouden Kalf bekroonde film Liefde is aardappelen (2017) het Russische verleden aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis. Op overeenkomstige manier gebruikt ze in Turn Your Body to the Sun de persoonlijke zoektocht van de Nederlands-Russische schrijfster Sana Valiulina en haar zus Dinar als uitgangspunt voor een indringende en ontroerende historische verkenning. Na de dood van haar vader gaat Sana op zoek naar de zwarte gaten in diens leven en de tien loodzware jaren in een Goelag-strafkamp. Met intieme brieven, dagboeken en unieke historische kleurbeelden wordt een zowel persoonlijk als universeel verhaal verteld dat nog steeds diepe sporen achterlaat.

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf
Productiebedrijf
Docmakers
Turn_Your_Body_To_The_Sun_Poster.jpg
Titel: Turn Your Body to the Sun
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills