Documentaire over de opkomst en teloorgang van de Lescano's, een Nederlands damestrio dat vlak voor de oorlog ongekend populair was in Italië.
In hun moederland kent niemand ze, maar in de dertiger en oorlogsjaren waren de Nederlands/joodse Lescano's ongekend populair in Italië. Begonnen uit nood als danseressen bij een rondreizend circus, werden ze gespot door de invloedrijke radiomagnaat Carlo Prato. Hij maakte van Sandra, Judith en Catharina de nieuwe Andrew Sisters, die met hun hit Tulipan niet minder dan 350 duizend platen verkochten. Hun faam was zo groot dat Mussolini hen 'de sterren van de eeuw' noemde en zelfs met één van de Hollandse jodinnen danste. Betrokkenen uit die tijd, waaronder een lid van het toen eveneens populaire Primavera, vertellen in Italië over de zingende zusjes. Samen met opnames uit die tijd, het relaas van een van de zusjes zelf, film- en fotomateriaal wordt het verhaal verteld van de opkomst en teloorgang van de Lescano's, waarvan niets meer rest dan twee lp's, wat foto's en een bos tulpen.

Titel: Tulip Time - De opkomst en teloorgang van het Trio Lescano
Jaar: 2007
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.