De strijdvaardige dertienjarige Emma uit Mali is gevangen tussen twee culturen én wordt gediscrimineerd. De moedige puber dicht met rijmpjes en liedjes het onrecht van zich af.
De strijdlustige dertienjarige Emma uit Mali probeert zichthuis te voelen in Nederland, maar dat valt niet mee als je tussen twee culturen in zit én wordt gediscrimineerd. Emma dicht met rijmpjes en liedjes het onrecht van zich af. De documentaire vertelt een moedig verhaal over een gevoelig maar sterk meisje dat zoekt naar haar plek in de wereld. Het is een actueel en tegelijkertijd universeel verhaal over de impact van het woord, vooroordelen, acceptatie, hoop en idealen.

Credits

Uitvoerend Producent
Research
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
IKONdocs

Titel: Trots & Treiter
Jaar: 2017
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.