In het hart van het Midden-Oosten verrijst een wereldstad: Dubai. Tachtig procent van de inwoners komt uit andere delen van de wereld, zowel arm als rijk. Maar wie noemt deze stad zijn thuis?
In het hart van het Midden-Oosten verrijst een wereldstad. In Dubai, de stad waarin alles mogelijk lijkt, wordt de ene na de andere wolkenkrabber gebouwd. Om de plannen van projectontwikkelaars te kunnen realiseren wordt hulp ingeschakeld van arbeiders uit India, Pakistan en Nepal, die voor een schijntje werken. Net als de nannies en schoonmaaksters bij koopkrachtige expats. Tachtig procent van de inwoners van Dubai komt uit andere delen van de wereld, maar wie noemt deze stad zijn thuis? De oorspronkelijke bewoners hebben de stad zien veranderen en kampen met religieuze en sociale taboes, wat aan de gemiddelde expat voorbij gaat. In een fotografieklas laten studenten van diverse afkomst zien hoe zij de stad ervaren. Oorspronkelijke bewoners, expats en arbeiders blijken geheel langs elkaar heen te leven in een klassenmaatschappij waarin de arbeider wordt afgebeuld en de rijke huisvrouw denkt dat iedereen in deze stad gelukkig is. De portretten van hun levens worden begeleid door beelden van een onwerkelijke stad, met zesbaanswegen, eilanden en torenhoge flats in aanbouw.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Volya Films
Omroep
NTR

Titel: Transit Dubai
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.