Ga naar inhoud
Alban woont met zijn Albanese moeder in Amsterdam als hij verkering krijgt met een Servische. Wanneer zijn moeder haar ouders ontmoet, dreigt ma's oorlogstrauma haar leven op zijn kop te zetten.
De achttienjarige Alban is een buitenbeentje. Hij is opvliegend en versleet al meerdere scholen. Het liefst hangt hij op het dak; zijn toevluchtsoord. Alban woont met zijn Albanese moeder Zana in Amsterdam. Zana heeft een oorlogsverleden maar haar trauma's zijn diep weggestopt. De kost verdienen en intussen Alban uit de problemen houden bieden daarvoor genoeg afleiding. Dat Alban verkering krijgt met een Servisch meisje is voor de tieners geen probleem, maar een ontmoeting met haar ouders dreigt Zana’s wereld op zijn kop te zetten.

Titel: T'padashtun
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

Gouden Kalf nominaties

Beste Vrouwelijke Bijrol (2018)
Niki Verkaar

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills