Ga naar inhoud
Tove_Lo_Grapefruit_Prores_HQ_24fps_.mov.00_03_55_03.Still038_kopieren.png

Tove Lo - Grapefruit

Regie: Lisette Donkersloot
Muziekvideo van de Zweedse singer-songwriter Tove Lo, die in dit persoonlijke nummer ingaat op de jaren waarin zij kampte met een helse eetstoornis en een vicieuze cirkel van zelfdestructieve gedachten.

Gekweld door een obsessie met haar lichaam zit het hoofdpersonage, de Zweedse singer-songwriter Tove Lo, gevangen in haar strak ingesnoerde lijf. Het voelt als een isoleercel, gemaakt van huid. De zangeres probeert zich los te breken van haar zelfdestructieve gedachten in droevig stemmende lege, beige ruimtes. Daar zingt ze over controle, calorieën en niet in de spiegel kunnen zien wie je werkelijk bent. Zelfs het kostuumontwerp vertelt visueel het verhaal van de ellendige dwangbuis die eetstoornissen kunnen zijn.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Titel: Tove Lo - Grapefruit
Jaar: 2022
Duur : 4 minuten
Soort: Videoclip
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.