Ga naar inhoud
Psychologische thriller. Op Nieuwsjaarsavond rijden drie ruziemakende vrienden een tunnel in. Ze negeren een wegopbreking en crashen. In de laatste seconde flitst hun leven aan hen voorbij.
Psychologische thriller gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Karst Woudstra. Op Nieuwsjaarsavond rijden drie ruziemakende vrienden een tunnel in. Ze negeren een wegopbreking, slaan over de kop en crashen. In de laatste seconde flitst hun leven aan hen voorbij. Flashbacks ontrafelen hoe de mannen elkaar hebben ontmoet en wat aan de ruzie voorafging. De reconstructie leidt naar Duco, een psychiater die zijn homosexualiteit voor zijn ouders verzwijgt. Hij wordt verliefd op de thuisloze Reinier en neemt hem op in zijn huis. Hun haat-liefde verhouding wordt verstoord als Reinier Jeroen het huis binnenhaalt die een zelfmoordpoging heeft gedaan. Jeroen spit op een slimme manier in het verleden van de mannen, doorziet hun vreemde relatie en voedt de onderhuidse spanningen. Die situatie gebruikt hij om zijn eigen doel te bereiken.

Titel: Total Loss
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still