Vrolijke en nuchtere film over de bijna tienjarige Tony die dol is op zijn ouders. Zijn vader klimt op van kraanmachinist tot minister. Als zijn vader verliefd wordt op een andere vrouw roept Tony de hulp in van de koningin.

Origineel en eigentijds sprookje over echtscheiding in een vrolijk en nuchter relaas van de bijna tienjarige Tony die dol is op zijn ouders. Zijn moeder heeft een servieswinkel en zijn vader Gilles is de beste kraanmachinist van het land. Tony kijkt enorm tegen zijn vader op. Tony helpt zijn vader regelmatig bij klussen en elk jaar mag Tony op zijn verjaardag een nieuw type kraan proberen, alleen ‘het beest’ mag hij nog niet bedienen. Zijn vader klimt op van kraanmachinist tot minister. Op een dag hebben zijn ouders een heftige ruzie en loopt zijn vader weg van huis. Tony doet er alles aan om zijn ouders weer bij elkaar te krijgen en krijgt daarbij hulp van het Koninklijk Huis. Hij raakt er kind aan huis, wat zo zijn voordelen heeft als hij een spreekbeurt moet houden over wat een koningin allemaal kan.

Titel: Tony 10
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

RomantiekFamilieaangelegenheid

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.