Ga naar inhoud
Still

Toko Go

Regie: Claire Pijman, NSC
Al 35 jaar runt meneer Go zijn toko in Den Haag. Voor veel Indische mensen is zijn winkel, met al die Indische specialiteiten, een uitkomst, maar ook Nederlanders komen graag bij hem.
Al 35 jaar runt mijnheer Go zijn toko in Den Haag. Voor veel Indische mensen is zijn winkel - met al die Indische specialiteiten - een uitkomst, maar ook Nederlanders komen graag bij hem. Hij verkoopt alles: van kroepoek en zelfgebakken emping tot maaltijden. Een zakje taugé kost nog geen tien cent en speciaal voor kerst is er Ayam Kodok, gevulde kip, die in het keukentje achter de winkel wordt klaargemaakt. 'Wel tijdig bestellen', staat er handgeschreven op een stuk karton dat hij provisorisch aan het plafond heeft opgehangen. Terwijl mijnheer Go in zijn eigen, gemoedelijke tempo aan het werk is, volgt de camera hem bij zijn bezigheden. Hij is goedgemutst en maakt graag een praatje met de klanten. 'Optimisme moet je overdragen,' zegt hij tegen een van hen. Bij het afrekenen valt het eindbedrag altijd gunstig uit. 'Net geen twintig euro,' zegt hij tevreden. Op de zaterdag is de sluitingstijd flexibel. Mijnheer Go houdt graag in alles rekening met zijn klanten, en die kunnen dat zeker waarderen.

Credits

Producent
Set geluid
Sound Design
Montage
Productiebedrijf
Stichting Docu Shot
Titel: Toko Go
Jaar: 2006
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still