Ga naar inhoud
TWVDDV_20220721__A9_0611.jpg

Toen we van de Duitsers verloren

Regie: Guido van Driel
Coming of age-drama over heimelijk verliefde kinderen en een noodlottig toeval. De tieners Jonas en Daan storten zich op een saaie zomerdag in 1974 op de vermissing van een klasgenootje.

Zomer 1974. Het is een dag na de verloren wereldkampioensfinale en de stad is warm en leeg. Omdat de meeste kinderen in deze Amsterdamse voorstad op vakantie zijn, hebben buurtgenoten Daan en Jonas alleen elkaar. Het mysterie van de verdwijning van een klasgenootje valt als een schaduw over de dag. In dit coming of age-drama vinden de twee jongens met een verschillende sociale achtergrond elkaar in een gedeelde missie om het meisje te vinden. Is dit het begin van een echte vriendschap?


Titel: Toen we van de Duitsers verloren
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Camera (2023)
Lennert Hillege, NSC

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Poster Toen we van de Duitsers verloren.jpg
TWVDDV DD 28 SC 4-08.jpg
TWVDDV_20220718__A9_0199.jpg