Korte documentaire verbeeldt de eenzaamheid van de jonge Afrikaanse Tita. Ze woont sinds kort in Parijs. Daar probeert ze de balans te vinden tussen het beeld van zelfbewuste vrouw en haar heimwee naar Guinea.
De jonge Afrikaanse Tita woont sinds kort in Parijs. Daar probeert ze een balans te vinden tussen het beeld van zelfbewuste vrouw van de wereld, dat ze van zichzelf heeft geschapen, en haar heimwee naar en herinneringen aan Guinea. Herinneringen vooral aan een ongelukkige jeugd, waarin ze zwierf van pleeggezin naar pleeggezin. Voor de camera komt ze tot inzichten over zichzelf en de wereld om haar heen. Ze concludeert dat ze haar nieuwe thuis, waar de mensen geslotener en harder zijn, een eerlijke kans moet geven, voor ze terugkeert naar haar vaderland. De camera volgt haar van zeer nabij, melancholische liedjes zingend op haar bed, haar tranen bevechtend bij verhalen over haar jeugd en in haar oorspronkelijke taal bellend met haar familie in Afrika. Ze wordt vooral gefilmd in haar treurig stemmende Parijse kamer, maar ook in de menigte op straat en discussiërend in een café. De zwart-witbeelden en het sobere geluid versterken het allesoverheersende gevoel van eenzaamheid dat Tita uitstraalt, ondanks haar stellige uitspraken.

Credits

Producent
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Hazazah Film & Photography

Titel: Tita
Jaar: 2003
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still