Ga naar inhoud
Documentaire waarin vanaf 1996 de ontwikkelingen gevolgd worden op het eiland Tiengemeten dat in het kader van een natuurbeleidsplan tot ruige natuur moet worden omgevormd.
Op het eiland Tiengemeten, hemelsbreed twintig kilometer ten zuiden van Rotterdam, lopen alle wegen dood. Achter de dijken liggen water en wildernis. Daar, tussen die dijken op zevenhonderd hectare vruchtbare grond, filmde regisseuse Digna Sinke vanaf 1996 hoe in het kader van een natuurbeleidsplan Tiengemeten wilde natuur moet worden. Dat gaat niet zomaar. Voor de zes boerenfamilies moet vervangende grond met woonruimte worden gevonden. Voor vijf lukt dat, voor Leen Vos niet. Sinke filmde ook hoe projectgroepen regelmatig komen kijken en vergaderen. Tiengemeten zal in drie delen worden verdeeld: Weemoed, Wildernis en Weelde. Niemand weet echter nog hoe het plan zal verlopen. Boer Leen Vos mag van de onderhandelaars nog tot 2007 blijven. Tot die tijd kan niet met de uitvoering worden begonnen. Sinke blijft er filmen op haar ingehouden, registrerende manier, met liefde voor het weidse landschap.

Titel: Tiengemeten
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Tussenland
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.