Ga naar inhoud

Samen met haar moeder, een paar vrienden en een minnaar haalt de Oekraïense documentairemaker Mariia Ponomarova herinneringen op aan een plek die een belangrijke rol speelde in hun levens.

Een foto van een appartement in Kyiv. Het is de plaats waar de nu in Amsterdam woonachtige Oekraïense documentairemaker Mariia Ponomarova opgroeide. Ze was twaalf toen ze daar in 2002 verhuisde naar die 15e verdieping. Ze vond het maar eng, zo hoog, vertelt ze, terwijl ze nu samen met haar moeder, drie studievrienden en een minnaar terugdenkt aan hun coming of age en flirten op het dak. Intussen zoomt het beeld sprongsgewijs uit, tot het plots 22 juni 2022 is en we alles begrijpen.

Credits

Productiebedrijf
Mariia Ponomarova
Poster Three windows on South West.jpg

Titel: Three Windows on South West
Jaar: 2023
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Premières
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer