Ga naar inhoud
Still

The Tulse Luper Suitcases, Part I: The Moab Story

Regie: Peter Greenaway
Lupers leven wordt gereconstrueerd aan de hand van bewijsmateriaal uit 92 koffers. De film is onderdeel van een project waarbij het publiek via een tv-serie, boeken, dvd's en een site het leven van Tulse Luper kan volgen.
Heldendicht vertelt het avontuurlijke verhaal van Tulse Luper wiens leven gereconstrueerd wordt aan de hand van bewijsmateriaal uit 92 koffers. De schrijver en projectmaker werd zestien keer 'opgesloten in gevangenissen' over de hele wereld. Dat begint in 1928 in zijn jeugd in Wales als hij wordt opgesloten in het kolenhok en eindigt in China. Lupers levensverhaal loopt parallel met de wereldgeschiedenis, vanaf de ontdekking van uranium in 1928 tot de val van de Berlijnse Muur en het einde van de Koude Oorlog in 1989. De beelden uit de film zijn grotendeels opgebouwd uit een gekadreerde voorgrond, het fictieve verhaal van Tulse Luper, en achtergronden met historisch beeldmateriaal. Naarmate Lupers reputatie stijgt, wordt er meer nadruk gelegd op het fictieve verhaal. In aparte kadertjes geven onderzoekers hun theorie over Lupers leven. De film is onderdeel van een ambitieus project waarbij het publiek via films, een tv-serie, boeken, DVD's en een site het complete leven van Tulse Luper tot in detail kan volgen.

Credits

Producent
Production Design
Productiebedrijf
Kasander Film
Distributie
A-Film Distribution
Titel: The Tulse Luper Suitcases, Part I: The Moab Story
Jaar: 2003
Duur : 2 uur, 5 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2003
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Cinema Militans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still