Ga naar inhoud
Een regisseur en zijn voice-over acteur botsen in een geluidsstudio over wat wel en niet een verhaal of film is. De waarheid blijkt uiteindelijk, zoals zo vaak, in het midden te liggen.
Een korte film over films maken, over betekenis geven, over ironie. Over hoe je een verhaal maakt en welke rol toeval speelt. Regisseur Yousef Gnaoui houdt een flink gezwollen verhaal over waar hij in zijn film mee bezig is, maar voice-over acteur Hannah Hoekstra moet er niet zo veel van hebben. Zij vindt het pretentieuze onzin. Dan grijpt de geluidsmixer in en gaat met het materiaal aan de haal. Misschien is dat gewoon de oplossing.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Cast (bijrol)
Productiebedrijf
Grygierczyk & Boitelle

Titel: The Thinker & the Prover
Jaar: 2022
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills