Ga naar inhoud
Stills

The Smile

Regie: Erik van Schaaik
Wanneer een wereldberoemde filmster ervan wordt beschuldigd zijn tegenspeelsters op te eten, is dit niet bevorderlijk voor zijn carrière. Het lachen vergaat hem in deze animatie. Zelfs al is zijn krokodillenglimlach zijn handelsmerk.
Opkomst en ondergang van een succesvolle filmster, sekssymbool én krokodil. Als jong krokodilletje verdwijnt hij uit Blijdorp en gaat hij op reis naar Amerika. Daar is hij al snel de koning van de griezelfilm, met zijn onweerstaanbare glimlach. Hij moet steevast dames in bikini verslinden. Zijn vrouwelijke fans staan in de rij om opgegeten te worden in zijn nieuwste films. Totdat het tij voorgoed keert. Deze animatiefilm is een ode aan de B-films.
Titel: The Smile
Jaar: 2022
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills