Documentaire legt het leven vast in Sun City, een eldorado voor creatieve, rijke gepensioneerden, waar iedereen met een beetje talent terecht kan bij een van de ruim honderdveertig gezelligheidsverenigingen, variërend van tapdansclubs tot Duitse zangkoren.
`Welkom op de Sun City West Variety Show!' De uitroep aan het begin van de documentaire slaat op een klatergouden avond vol theater, zang en dans, maar dekt ook de lading van Hans Heijnens film. De filmmaker legt het leven vast in Sun City West, een eldorado voor met name creatief ingestelde gepensioneerde. Iedereen met een beetje talent kan terecht bij een van de ruim honderdveertig verenigingen - variërend van tapdansclubs tot Duitse zangkoren die hun liederen laten schallen in de Heidelberg Inn. Voor zich sprekende beelden van een immer voortdenderende show worden afgewisseld met fraai gestileerde shots van het slaperige alledaagse leven en met interviews over huwelijksperikelen, familietragedies, angst voor de dood en eenzaamheid, maar ook over kinderachtige pesterijen tussen volwassen mannen.

Credits

Scenario
Mixage
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Omroep
NTR

Titel: The Show Must Go On
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01