Docu­men­taire legt het leven vast in Sun City, een eldo­rado voor creatieve, rijke gepen­sioneerden, waar iedereen met een beetje talent terecht kan bij een van de ruim honderd­veertig gezel­lighei­dsv­erenigingen, variërend van tapdan­sclubs tot Duitse zangkoren.
Welkom op de Sun City West Variety Show!’ De uitroep aan het begin van de docu­men­taire slaat op een klater­gouden avond vol theater, zang en dans, maar dekt ook de lading van Hans Heij­nens film. De film­maker legt het leven vast in Sun City West, een eldo­rado voor met name creatief ingestelde gepen­sioneerde. Iedereen met een beetje talent kan terecht bij een van de ruim honderd­veertig verenigingen — variërend van tapdan­sclubs tot Duitse zangkoren die hun liederen laten schallen in de Heidel­berg Inn. Voor zich sprek­ende beelden van een immer voort­den­derende show worden afgewis­seld met fraai gestileerde shots van het slaperige alledaagse leven en met inter­views over huwelijksperikelen, fami­li­etragedies, angst voor de dood en eenza­amheid, maar ook over kinder­achtige pester­ijen tussen volwassen mannen.

Credits

Scenario
Mixage
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Omroep
NTR

Titel: The Show Must Go On
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte