Ga naar inhoud
Engelstalige, op ware gebeurtenissen gebaseerd rechtbankdrama waarin een Duitse advocate een oude man verdedigt die verdacht wordt van een aanval op een voormalige kampcommandant uit de Tweede Wereldoorlog.
Engelstalige, op ware gebeurtenissen gebaseerd rechtbankdrama waarin een Duitse advocate een oude man verdedigt die verdacht wordt van een aanval op een voormalige kampcommandant uit de Tweede Wereldoorlog. Aaron Reichenbacher, slachtoffer van de Holocaust, gaat jaren na de Tweede Wereldoorlog in Duitsland op zoek naar zijn zus. Op het vliegveld in Frankfurt herkent hij een voormalige nazibeul. Deze schijnt verantwoordelijk te zijn voor de koelbloedige moord op twintig kinderen in medische experimenten, waaronder zijn zusjes, in het concentratiekamp Neuengamme, vlak voor de bevrijding. Reichenbacher wist ooit als enige te overleven. Wanneer Reichenbacher de oud-nazi aanvalt, sleept deze zijn belager voor het gerecht. Liv Ullmann werd voor haar rol als advocate bekroond met een Golden Globe.

Credits

Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
CCC Filmkunst
Globus Pearce Productions

Titel: The Rosegarden
Jaar: 1989
Duur : 1 uur, 52 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Fons Rademakers
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.