Ga naar inhoud
Fantastische potpourri van live-action en diverse animatiestijlen over de tragische held Anglobilly Feverson die vastbesloten is te ontsnappen door het gat in de lucht.
Met zijn altijd omhoogkijkende hoofd ziet Anglobilly Feverson op een dag een gat in de hemel. Hij wordt uitgelachen, maar vliegt met een zelfgebouwde machine de lucht in. In een afwisselende animatiestijl van kleur en zwart-wit, 3D-computeranimatie en lijntekeningen, met daarin verwerkte foto's en filmbeelden van mensen, toont de film de reis van Anglobilly, te midden van gevleugelde luchtbewoners en geteisterd door een overdonderende onweersstorm.

Credits

Regie
Producent
Scenario
Set geluid
Muziek
Cast (hoofdrol)
Muziek
The Wreckers
Productiebedrijf
Inc.
Distributie
Filmmuseum Distributie

Titel: (The Rise and Fall of the Legendary) Anglobilly Feverson
Jaar: 2002
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still