Ga naar inhoud
Stills

The Photograph

Regie: Sherman De Jesus
Eén beeld zegt meer dan duizend woorden, en die ene foto van zijn zwarte grootvader blijkt tot duizenden bijzondere verhalen te leiden. Een filmische ode aan de zwarte bevolking van New York; over trots, traditie en de kracht van fotografie.
In The Photograph vertrekt de filmmaker naar New York om het verhaal achter die ene foto van zijn grootvader, Juan De Jesus, te achterhalen. Daarop is hij trots en statig vastgelegd, als een echte heer anno 1920. Belangrijk detail: Juan was een man van kleur. En zwarte mensen werden aan het begin van de vorige eeuw zelden zó vastgelegd. Behalve dan in de New Yorkse wijk Harlem en in de fotostudio van James Van Der Zee. Honderd jaar later gentrificeert Harlem steeds meer, en is zijn werk nog altijd revolutionair. Een ode aan de kracht van fotografie in het algemeen, de foto’s van Van Der Zee in het bijzonder en de bewoners van de historische New Yorkse wijk.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Memphis Features
Titel: The Photograph
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 39 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2021
Gouden Kalf Competitie NFF Festivalpremières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills