Documentaire over de hedendaagse kunstwereld die meer dan ooit wordt geregeerd door schatrijke verzamelaars die uit zijn op één ding: dé kunstenaar van de toekomst ontdekken.
Ondanks de wereldwijde financiële crisis blijven de prijzen voor hedendaagse kunst stijgen. De veilingen bij Christie’s en Sotheby’s breken record op record. De markt wordt meer dan ooit bepaald door schatrijke verzamelaars die allemaal uit zijn op één ding: dé kunstenaar van de toekomst ontdekken. De documentaire onderzoekt de ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunstwereld met hulp van onder anderen kunstenaars Jeff Koons en Chuck Close, verzamelaars Bert Kreuk en Thomas Olbricht en museumdirecteuren Udo Kittelman en Benno Tempel.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: The Next Big Thing
Jaar: 2014
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

InternationaalMaatschappijKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.