Ga naar inhoud
Stills

The Mirror and the Window

Regie: Diego Gutiérrez
Zijn beste vriend en zijn moeder vragen regisseur Diego Gutiérrez om hen te filmen. Ze weten allebei dat ze niet lang meer te leven hebben. Al pratend proberen beiden zichzelf en de wereld te begrijpen.
Intieme en poëtische documentaire over de grote vragen. Waarom zijn we hier? Is het de moeite waard? Is het genoeg? Het naderende einde van twee naasten leidt tot een expeditie, een uitdrijving en een bezwering als voorbereiding op de grote sprong in de leegte. Door naar zijn moeder en zijn vriend, de filmmaker Danniel Danniel, te luisteren, en zich aan hen te spiegelen en deel te nemen aan die tocht, probeert de filmmaker ergens dichtbij te komen. Bij dat wat niet valt uit te leggen.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
DOXY
Coproductiebedrijf
No Ficción
Omroep
HUMAN
Distributie
Mokum Filmdistributie
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie
Titel: The Mirror and the Window
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 32 minuten
Soort: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills