Ga naar inhoud
losing game still 5.png

The Losing Game

Regie: Eefje Blankevoort, Els van Driel
Documentaire over het aangrijpende verhaal van de Iraakse vluchteling Mustafa. Eerst als tiener, en nu als jongvolwassene, blijkt hij één van de verliezers van het falende Europese en Nederlandse asielsysteem te zijn.
Veertien jaar is de Iraakse Mustafa als hij naar Europa vlucht. Talloze keren loopt hij vast aan ondoordringbare grenzen en wordt hij slachtoffer van gewelddadige pushbacks. Als hij na zes jaar eindelijk in Nederland aankomt, hoopt hij aan zijn leven te mogen beginnen. Tevergeefs. Mustafa blijkt een van de verliezers van ons falende Europese en Nederlandse asielsysteem te zijn. Deze documentaire is een van de vervolgfilms van Shadow Game, waarin tien jongens gevolgd werden op hun zware reis door een Europese schaduwwereld.
Titel: The Losing Game
Jaar: 2023
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.