Portret van de nu 81-jarige zanger en liedjesschrijver Leo Fuld. Fuld was als internationale vertolker van de Jiddische ballade reeds op jeugdige leeftijd gevierd in het buitenland.
Portret van de nu 81-jarige zanger en liedjesschrijver Leo Fuld. Fuld was als internationale vertolker van de Jiddische ballade reeds op jeugdige leeftijd gevierd in het buitenland. Hij vervaardigde door de jaren heen honderden langspeelplaten, waaronder zijn wereldhit 'Where can I go', trad op met een groot aantal gerenommeerde artiesten en was tien jaar lang eigenaar van de Sahbra, een Israëlische nachtclub annex restaurant in New York. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verloor de zanger nagenoeg zijn gehele familie, een drama waarover hij tot op de dag van vandaag niet kan praten met zijn overgebleven zuster en nichtjes. Na een lange carrière heeft kosmopoliet Fuld zich gevestigd in Amsterdam. In zijn eenvoudige Amsterdamse woning ontwikkelt de bejaarde zanger nog dagelijks ideeën voor liedjes en shows. Eenzaamheid kent hij niet: 'I never get tired of my own company'.

Credits

Set geluid
Muziek
Productiebedrijf
Netty van Hoorn Film/Video Produkties

Titel: The International Singing Star Leo Fuld
Jaar: 1993
Duur : 1 uur, 5 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1994

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (1994)
Netty van Hoorn

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still