Ga naar inhoud
Still

The Hunt

Regie: Niek Koppen
Documentaire over de vossenjacht in Groot-Brittannië met idyllische en schokkende beelden. De vossenjacht symboliseert voor veel Britten het traditionele landleven, maar kent ook tegenstanders.
Met ongeveer 200 jachtverenigingen met 250.000 leden en aanhangers houdt Engeland een eeuwenoude aristocratische traditie in stand. De vossenjacht symboliseert voor veel Britten het traditionele landleven, maar kent ook tegenstanders. In The Hunt zoekt Niek Koppen naar de betekenis van de vossenjacht op het platteland. De registrerende camera toont zowel idyllische beelden van de jagers en hun honden, als schokkende beelden van dode paarden en vossen, maar de film neemt geen standpunt in voor of tegen de jacht. Zo volgt Koppen in Shopshire een 'jachtmeester' en zijn twee drijvers, maar toont hij ook acties van dierenactivisten.

Credits

Producent
Camera
Productiebedrijf
Ryninks Holding BV
Distributie
Hungry Eye Filmed Entertainment
Titel: The Hunt
Jaar: 1997
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2008
De Meester en de Leerling

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (1998)
Niek Koppen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still