Filmessay over globalisering toont sfeervolle en soms schrijnende beelden van het containervervoer per schip, truck en trein en de consequenties voor zeelieden, havenarbeiders en het milieu.
Documentair filmessay over de wereldeconomie en met name de globalisering van de productie en de handel, concentreert zich op de ontwikkeling van het vrachtvervoer per container. De makers bezoeken grote wereldhavens. Sfeervolle en soms schrijnende beelden tonen het verdere vervoer naar het achterland per truck, trein en schip en de consequenties voor zeelieden, havenarbeiders en het milieu. Geproduceerd door Doc.Eye Film.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Doc.Eye Film
Wildart Film
Omroep
VPRO TV
Distributie
Mokum Filmdistributie

Titel: The Forgotten Space
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 52 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01