Ga naar inhoud
Familiedrama over een hechte relatie tussen twee onaangepaste broers en hun stomme zusje. Contact met de buitenwereld zet hun relatie aan het wankelen. Vooral als onverwacht bezoek zich aandient.
The Family werd aanvankelijk opgevoerd als een serie van vier toneelstukken door het Nederlands Toneel, onder regie van Lodewijk de Boer. Het overweldigende succes deed De Boer besluiten het wrede theaterstuk te verfilmen onder producentschap van Rob du Mée Het verhaal behelst een familiedrama waarin de hechte relatie tussen twee onaangepaste broers en hun stomme zusje in een Amsterdams kraakpand centraal staat. Het contact met de buitenwereld zet hun relatie aan het wankelen. Vooral als zeer onverwacht bezoek zich aandient.

Titel: The Family
Jaar: 1973
Duur : 1 uur, 50 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1992

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still