Ga naar inhoud
Vergeet de cryptomuntmanie en NFT-hype. Investeer in mierenkolonies of Alpenweides in deze computersimulatie die aan financiële investeringen een ecologisch prijskaartje hangt.
Wat als ecosystemen de motor van de wereldhandel zouden worden? In de installatie The Environmentalist Stock Exchange kunnen bezoekers in dier- en plantensoorten investeren. Elke transactie voedt de simulatie, waardoor diverse planten en dieren tot bloei komen, of juist in aantal zo toenemen dat het ecosysteem verstoord raakt. Dit project van designduo Cream on Chrome gebruikt de taal van de aandelenmarkt om een gesprek over waardesystemen op gang te brengen. Volg de ontwikkelingen van de groene aandelenkoers en spot de investeringsmogelijkheden. Speculeren op de ESX doe je niet alleen voor financieel gewin, maar ook voor letterlijk organische groei. Hoe beter een ecosysteem presteert en in balans is, des te hoger de winst. Door deze uitwisseling (of verstrengeling) raken festivalbezoekers annex beleggers letterlijk ‘geïnvesteerd’ in het welzijn van mierenkolonies, de Alpen, rivieren en stedelijke fauna. Welke soorten of geografische regio’s kunnen een financiële impuls gebruiken? Kom het zelf uitzoeken!

Credits

Coproducent
Production Design
Visual Effects
Webontwikkeling
Interface en interaction design
Technische realisatie
Productiebedrijf
Cream on Chrome

Titel: The Environmentalist Stock Exchange
Jaar: 2022
Duur : 3 minuten
Categorie: Digitale cultuurproject
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.