Ga naar inhoud
Still

The Emperor's Wife

Regie: Julien Vrebos
Met theatrale kostuums, make-up en decor lijkt de Engelstalige speelfilm The Emperor's Wife op een tijdloos kostuumdrama, een sprookje voor volwassenen. Geïnspireerd door het leven van Suraya van Perzië.
Met theatrale kostuums, make-up en decors - ontworpen door Wilbert van Dorp die voor Peter Greenaway ontwierp - lijkt de Engelstalige speelfilm The Emperor's Wife op een kostuumdrama, een sprookje voor volwassenen. Geïnspireerd op het leven van Suraya van Perzië en het hof van Istanboel in de jaren twintig van de vorige eeuw, gaat het verhaal over eeuwenlange hoftradities. Een keizer, wiens vrouw hem geen erfgenaam kan schenken, geeft zijn kamerheer de opdracht een geschikte kandidate te vinden die hem een zoon geeft. Uit de bergen haalt de kamerheer een mooie jonge maagd, Sabah, mooi maar zo wild als een kat. Sabah moet eerst getemd worden en zal, volgens oud gebruik, een jaar lang in een geheime vleugel van het paleis worden klaargestoomd voor haar rol als keizerin. Terwijl de jaloerse keizerin vermoedens heeft over haar afzetting en de keizer de wet probeert te omzeilen, wordt de aan zijn meester zo loyale kamerheer verliefd op Sabah. Een ernstig probleem, want iedere man die haar vertrek binnengaat wordt geëxecuteerd.

Credits

Scenario
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Staccato Films
Fu Works Productions
Distributie
A-Film Distribution
Titel: The Emperor's Wife
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2003
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still