Ga naar inhoud
Stills

The Dogs Didn't Sleep Last Night

Regie: Ramin Rasouli
Oorlogsdrama waarin de verhalen van een jonge herderin, een vogelvanger en een rouwende lerares in een afgelegen gebied in Afghanistan met elkaar verbonden raken door oorlogswonden die nog altijd bloeden.

In een afgelegen gebied in Afghanistan raken de levensverhalen van een herderin, een vogelvanger en een rouwende lerares met elkaar verweven nadat hun school is afgebrand. De jonge herderin neemt een groot risico door een vrouwelijke Amerikaanse soldaat te redden na een helikoptercrash, de jeugdige vogelvanger verschanst zich met zijn vogels in een legertank en de lerares zweert wraak op diegene die haar weduwe maakte. Dit oorlogsdrama laat zien dat de strijd nog niet voorbij is zolang oorlogswonden nog bloeden.

Titel: The Dogs Didn't Sleep Last Night
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills