Dictators met vele slachtoffers op hun geweten blijven vaak onbestraft. Met hart en ziel vecht mensenrechtenadvocaat Reed Brody hiertegen. Hij streeft ernaar de Afrikaanse dictator Hissène Habré uit Tsjaad voor het gerecht te slepen.
Als je iemand vermoordt, ga je naar de gevangenis, terwijl dictators met duizenden slachtoffers op hun geweten elders vaak in weelde voortleven. Onvermoeibaar vecht mensenrechtenadvocaat Reed Brody van Human Rights Watch tegen dit grote onrecht. Eerder speelde hij een belangrijke rol in het proces tegen de Chileense dictator Pinochet. The Dictator Hunter volgt zijn jacht op diens Afrikaanse tegenhanger: Hissène Habré, van 1984 tot 1990 president van Tsjaad. Zeven jaar al steunt Brody een groep nabestaanden en slachtoffers die Habré voor het gerecht probeert te slepen. De advocaat dient een hoger doel: het internationaal recht. Daar heeft hij, ook privé, enorm veel voor over. Regisseur Klaartje Quirijns volgt hem naar Afrika, Europa en de VS. Cruciaal is een bijeenkomst van de Afrikaanse Unie. Als de leiders, waaronder eveneens omstreden mannen als Mugabe en Khadaffi, besluiten tot vervolging van Habré, dan kan juist dit soort tirannen in de toekomst niet meer straffeloos zijn gang gaan.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON
Distributie
Pieter van Huystee Film & TV
Cinema Delicatessen

Titel: The Dictator Hunter
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still