Onthullend beeld van het dagelijkse reilen en zeilen van de modernste krant en enige bron van onafhankelijke informatie in Kenia waar volledige persvrijheid niet vanzelfsprekend is.
Met vier miljoen lezers is The Daily Nation de meest gelezen krant in Oost-Afrika. De documentaire geeft een onthullend beeld van het dagelijkse reilen en zeilen van deze modernste krant en enige bron van onafhankelijke informatie in Kenia. De film volgt de krant van drukker tot straatverkoper nadat journalisten hun artikelen zo objectief mogelijk hebben geschreven. Zo schetsen de filmmakers een caleidoscopisch beeld van de actuele Keniase samenleving. Corruptie blijkt hoogtij te vieren en onafhankelijke en volledige persvrijheid zijn niet vanzelfsprekend. Dit wordt duidelijk als de film toont hoe een vergaderruimte van de redactie wordt gescand op afluisterapparatuur en er verslag wordt gedaan van de dubieuze rol van Kenia als de Koerdische leider Oçalan uit de Griekse ambassade van Nairobi gekidnapt wordt.

Credits

Productiebedrijf
HM films
Molenwiek Film
Omroep
NTR
Distributie
ABC/Cinemien

Titel: The Daily Nation
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01