Ga naar inhoud
In voice-over horen we het sprookje van een metselaar en zijn gehandicapte zoon. Het beeld toont een moderne variant rond kunstenaar Sebastiaan Bremer in New York, op nostalgisch super8 gedraaid.
Een kinderstem en een mannenstem - vader en zoon? - vertellen in voice-over het verhaal van de metselaar en zijn gehandicapte zoon die bij elke vijfde stap een huppeltje maakt. In beeld zien we op de straten van New York een moderne variant zich voltrekken, waarin kunstenaar Sebastiaan Bremer zich laat inspireren door zijn zoon die leerproblemen heeft. Doordat de film werd gedraaid op super8 heeft hij de nostalgische lading van een sprookje.

Credits

Muziek
Cast (hoofdrol)
Cast (bijrol)
Productiebedrijf
Chambers Street Films
Phanta Film

Titel: The Bricklayer's Son
Jaar: 2010
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.