Ga naar inhoud
Stills

Terwijl het liefde was

Regie: Ditteke Mensink
Indringende, poëtische documentaire waarin theatermaker Eric de Vroedt werkt aan zijn meest persoonlijke voorstelling tot nu toe, een marathonvoorstelling over de complexe relatie met zijn Indische moeder.
Eric de Vroedt, toneelregisseur, -schrijver en artistiek leider van het Nationale Theater, besluit na het overlijden van zijn Indische moeder Patricia in 2020, een aangrijpende marathonvoorstelling over hun moeizame relatie te maken. Deze even indringende als poëtische documentaire kijkt mee achter de schermen naar het wordingsproces van deze imposante theatervoorstelling: De eeuw van mijn moeder. Hoe vrij kan hij zijn? Hoe belangrijk is de waarheid? Wordt zijn voorstelling een eerbetoon, een afrekening of een afscheid – of een combinatie daarvan?
Titel: Terwijl het liefde was
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 1 minuut
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2022)
Ditteke Mensink

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
NPO Start
Nu streamen

Bekijk deze film/serie op NPO Start.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills