Ga naar inhoud
TNZW03.jpg

Terug naar Zotteken Waes

Regie: Lobke de Boer
Na veertien jaar afwezigheid keert Mathis terug naar zijn ouderlijk huis, waar hij geconfronteerd wordt met zijn grootste angst. Lijkt hij op zijn criminele vader?
Al zolang hij zich kan herinneren wil Mathis niets met zijn beruchte, criminele vader Nicolas te maken hebben. Nicolas gebruikt zijn lijkwagens als dekmantel voor illegale wapenhandel. Mathis verliet het ouderlijk huis met het voornemen nooit meer een voet over de drempel te zetten. Na een jarenlange radiostilte wordt hij plotseling door zijn vader gebeld. Nicolas is stervende en wil zijn erfenis verdelen. Mathis is straatarm en staat op het punt vader te worden. Hij besluit eenmalig terug te keren naar het decor van zijn jeugd: Zotteken Waes.
Titel: Terug naar Zotteken Waes
Jaar: 2020
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2020
NFF Studentencompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

TNZW04.jpg
TNZW05.jpg
TNZW02.jpg
TNZW01.jpg