Ga naar inhoud
Speelfilm naar drie verhalen van Jan Wolkers waarin een man terugkeert in Oegstgeest. Aan het sterfbed van zijn streng gereformeerde autoritaire vader haalt hij bizarre jeugdherinneringen op.
Speelfilm naar de gelijknamige roman en de verhalen Serpentina's Petticoat en Dominee met de strooien hoed van Jan Wolkers. Te zien is hoe een man, Jan, is teruggekeerd naar zijn geboorteplaats Oegstgeest. Aan het sterfbed van zijn streng gereformeerde, autoritaire vader komen jeugdherinneringen naar boven. Jan probeert de legpuzzel van zijn verleden compleet te maken. Met flashbacks toont de film een opeenstapeling van meer of minder bizarre gebeurtenissen en anekdotes uit de jaren dertig en veertig.

Titel: Terug naar Oegstgeest
Jaar: 1987
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Theo van Gogh
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still