Ga naar inhoud
Openhartig portret van de Amerikaans-Nederlandse componist Jeff Hamburg die een persoonlijke reis maakte naar Oekraïne om de waarheid te achterhalen over zijn joodse familie.
De van oorsprong Amerikaanse componist Jeff Hamburg verkeerde lange tijd in het ongewisse over zijn eigen achtergrond. Hij wist dat zijn joodse voorouders afkomstig waren uit Oekraïne maar de familie wilde door alle historische gruwelen nooit praten over het verleden. Alleen zijn tante Fanny, die Hamburg begin jaren negentig interviewde en wiens stem hij nog steeds op cassettebandjes heeft, vertelde dat zijn voorouders ooit de pogroms in Oekraïne waren ontvlucht. Om meer te weten te komen, besluit Hamburg op reis te gaan naar het gebied om de voetsporen van zijn eigen verleden te achterhalen. Regisseur Deborah van Ham laat zien hoe Hamburgs zoektocht naar zijn familiale én muzikale achtergrond uiteindelijk leidt tot de nieuwe, uiterst persoonlijke compositie Biografiye, die aan het eind van de documentaire te zien en te horen is. Een openhartig portret dat laat zien hoe kennis van zijn eigen geschiedenis iemand na een lange reis eindelijk thuis kan laten komen.

Titel: Terpe kind mains, terpe - de reis van componist Jeff Hamburg
Jaar: 2009
Duur : 51 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still