Ga naar inhoud
YouCantSleepHere_stills_00106393.jpg

Teledoc Campus - You Can't Sleep Here

Regie: Jelmer Wristers
Waar vinden de Amsterdamse daklozen hun nachtrust? In deze korte documentaire wordt op indringende wijze duidelijk wat het betekent om als uitgestotene van de maatschappij 's nachts buiten te slapen.

Ze bevolken autoparken, boedelbakken en de ruimte onder viaducten, de daklozen van Amsterdam, wier slaapgewoontes in deze beklemmende documentaire centraal staan. Filmmaker Jelmer Wristers zocht verschillende buitenslapers op en registreert met de camera vol in hun gezicht hoe ze de nacht doorbrengen in hun schuilplaatsen. Van het slapen op een bankje in de openlucht tot een 'luxe tent' waar een brommende vlieg de nachtrust verstoort. En van de eenzame loner die zich onder dozen en kratten verschuilt tot de gezelschapsslapers die samen eropuit trekken.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
[boondocs]
Omroep
BNNVARA
Postproductiebedrijf
Amator
Titel: Teledoc Campus - You Can't Sleep Here
Jaar: 2023
Duur : 21 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.