Ga naar inhoud
Stills

Teledoc Campus - Luc

Regie: Tim Bary

Documentaire over de vijftienjarige Lucas, die moeite heeft om zijn plek in de maatschappij te vinden. Hij loopt weg uit een gesloten jeugdzorginstelling, op zoek naar zijn gedroomde, vrije leven.

De vijftienjarige Lucas loopt weg uit een gesloten jeugdzorginstelling in Amsterdam en slaat op de vlucht. Voor hij terugkeert, gaat hij samen met regisseur Tim Bary langs een aantal plekken en mensen. Deze documentaire volgt Lucas daarbij op de voet. Ondertussen deelt Lucas meer over zijn achtergrond en zijn gedroomde, vrije leven. Hij eet hongerig, rookt een jointje en schreeuwt zijn frustratie over jeugdzorg, rechters en andere instanties uit over zee. Een eerlijk portret van een jongen die gevangen zit tussen twee werelden. Waar is plek voor Lucas?

Credits

Camera
Sound Design
Set geluid
Dramaturgie
Productiebedrijf
IJswater Films
Omroep
HUMAN
Postproductiebedrijf
Storm Post Production
Titel: Teledoc Campus - Luc
Jaar: 2022
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills