Ga naar inhoud
Oirsbeek_Still_03_2.43.1_1_.jpg

Teledoc Campus - Het wonder van Oirsbeek

Regie: Jaap van Heusden, Kees-Jan Mulder
Waarom huilen er al jaren Mariabeelden in de huiskamer van een Limburgs echtpaar? Dat vragen Kees-Jan Mulder en Jaap van Heusden zich af, in deze docu-variatie op Van Heusdens fictiefilm De man uit Rome.
Over huilende Mariabeelden maakte filmmaker Jaap van Heusden al de fictiefilm De man uit Rome. Het onderwerp vormt ook de basis voor deze korte documentaire, die hij samen met Kees-Jan Mulder regisseerde. De woonkamer van een Limburgs stel staat vol met heiligenbeelden, die huilen om al het slechte nieuws dat op hun televisie langskomt. Maar terwijl niemand hen gelooft, bereiden de twee zelfverklaarde 'kleine profeten' zich erop voor dat hun huurhuisje weldra zal veranderen in een internationaal bedevaartoord, inclusief geneeskrachtige bron.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Witfilm
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie
Poster_hetwondervanoirsbeek.jpeg
Titel: Teledoc Campus - Het wonder van Oirsbeek
Jaar: 2023
Duur : 31 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Oirsbeek_Still_01_1.84.1_1_.jpg
Oirsbeek_Still_05_1.31.1_1_.jpg