Ga naar inhoud
Stills

Teledoc Campus - De stand van het gras

Regie: Rashel van der Schaaf
We kijken door de ogen van een egel en een ekster naar de strijd van Nederlanders met hun gazon. Valt de natuur wel te temmen en wat levert dat dan op?
De ekster kijkt van boven met afstand naar de mensen. De egel zit er juist dicht bovenop. Samen observeren ze de frustraties en hindernissen op weg naar het perfecte grasveld. Deze documentaire laat de mensen zien zoals ze zijn. Zonder interviews, maar vanuit het standpunt van de dieren horen we flarden van gesprekken en het commentaar dat de gazonverzorgers leveren op wat ze tegenkomen, van grasmaaier tot onkruidverdelger. De mollenvanger vertelt bijvoorbeeld zijn sappigste anekdotes. Onze obsessie met controle en perfectie levert absurde situaties op. Maar wat betekent het uiteindelijk voor mens en dier?

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Postproductiebedrijf
Titel: Teledoc Campus - De stand van het gras
Jaar: 2022
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills