Ga naar inhoud
Stills

Teledoc Campus - De Kinderen van Møkum, en ik

Regie: Dikla Zeidler
Korte documentaire over een groep idealistische vrienden in Amsterdamse kraakpanden. Als het krakerscollectief uit elkaar valt, besluit de filmmaker de krakers met haar teleurstelling te confronteren.
Een Amsterdamse vriendengroep die zich De Kinderen van Møkum noemt, besloot ooit om - letterlijk - een plek voor zichzelf op te eisen in hun geboortestad. Op de hielen gezeten door politie en pers trekken ze vol overtuiging van kraakpand naar kraakpand. Maar het samenwonen met zo’n grote groep en de gebreken van de panden beginnen hun tol te eisen: het momentum van de protestbeweging lijkt voorbij. De filmmaker, die de ontwikkelingen in haar persoonlijke documentaire teleurgesteld aanziet, besluit de jonge idealisten hiermee te confronteren.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Montage
Productiebedrijf
Submarine
Titel: Teledoc Campus - De Kinderen van Møkum, en ik
Jaar: 2021
Duur : 27 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills