Ga naar inhoud
Vijfentwintig jaar na het overlijden van hun eigen moeder is de zus van filmmaker Wieke Kapteijns voor het eerst zwanger. Voor hem het startschot om in deze persoonlijke documentaire de betekenis van het concept 'moeder' te onderzoeken.
Wat is 'een moeder' eigenlijk? Heeft Google een eenduidig antwoord? Wikipedia? Vrienden misschien? Die laatsten noemen het 'thuiskomen' of: 'iemand die er altijd voor je is'. Nu zijn zus, vijfentwintig jaar na het overlijden van hun eigen moeder, voor het eerst een kindje verwacht, besluit filmmaker Wieke Kapteijns het concept 'moeder' te onderzoeken. Voor het eerst in z'n leven moet hij zich op onbekend terrein begeven en ziet hij in deze persoonlijke, intieme documentaire lang verscholen verdriet onder ogen.

Titel: Teledoc Campus - Als ze er niet is
Jaar: 2023
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie, Premières
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Schermafbeelding 2023-06-08 om 00.22.14.png