Ga naar inhoud
Korte animatiefilm in sombere kleuren verbeeldt de eenzaamheid van een oudere man die niet in contact kan komen met de snelle, voorbijrazende wereld om hem heen.
Voor sommige mensen gaat het leven te snel. Ze leven in een ander ritme en kunnen het tempo van de massa om hen heen niet bijhouden. Teddy is zo iemand, een oudere man die zich in een ander ritme door het leven begeeft dan degenen om hem heen. Hij zit op een bankje, terwijl het verkeer doorraast. Heel even lijkt het of het hem zal lukken contact te leggen met een meisje, er komt kleur in zijn leven, maar de moeder blaft Teddy af. De wereld verdwijnt weer in somber avondlicht.

Credits

Scenario
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films
Distributie
Stichting il Luster Films

Titel: Teddy
Jaar: 2005
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.