Ga naar inhoud
Tragikomedie over enkele chronische patienten die langdurig zijn opgenomen in een psychiatrische inrichting, zonder hoop op genezing.
Tragikomedie over enkele chronische patienten die langdurig zijn opgenomen in een psychiatrische inrichting, zonder hoop op genezing. Geheel volgens de ideeën van de jaren negentienzeventig krijgen ze de kans een leefgemeenschap buiten de inrichting op te bouwen. De confrontaties met de harde werkelijkheid van het dageliijks leven zorgt voor komische momenten met een bittere ondertoon. Opgedragen aan 'de 20.000 Nederlanders die langer dan tien jaar in een psychiatrische inrichting verblijven'.

Titel: Te gek om los te lopen
Jaar: 1981
Duur : 1 uur, 38 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1981

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still