Na talloze grote rollen is voor de hooggewaardeerde en geliefde actrice Sigrid Koetse applaus vervangen door herinneringen. Wytse Koetse zet haar nog eenmaal in de schijnwerpers en ontdekt waar zij haar levenskracht vandaan haalt.
Sigrid Koetse (1935), 'grande dame' van het Nederlands toneel, werd hoog gewaardeerd, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, en op handen gedragen door haar publiek. Nu brengt ze haar winterjaren door binnen de muren van haar woning – in gezelschap van haar herinneringen, worstelend met de stilte van een leven zonder applaus. Wytse Koetse zet kort maar krachtig zijn bijzondere tante nog eenmaal in de schijnwerpers. Door hun confrontaties ontdekt hij waar zij haar levenskracht vandaan haalt.

Credits

Kleurcorrectie
Script editor
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Wytse Koetse

Titel: Tante Iki
Jaar: 2021
Duur : 27 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

still 2
still 5